Archief

Poisoned

30-01-2013 - 03-03-2013 Ottmar Hörl (Nauheim, 1950) geldt als één van de belangrijkste multiple kunstenaars van deze tijd. Zijn  sociaal-politieke installaties zijn vaak geïnspireerd door de Duitse geschiedenis en cultuur.


Ottmar Hörl, Poisoned Installation

Met de poisoned gnomes laat hij zien dat mensen onder invloed van dictatoriale rituelen een gevaarlijke massa kunnen vormen. Te vaak geven wij nog steeds het zogenaamde systeem de schuld van de problematiek in onze wereld, zoals de vernietiging van het milieu en de financiële crisis. Wij mogen niet vergeten hoe gemakkelijk het is om de eigen verantwoordelijkheid af te schuiven, ons te verschuilen achter de massa en achteraf te betogen “wir haben es nicht gewusst”. De satirische kabouter dient dan ook als waarschuwing om ons niet te laten manipuleren door propagandistische symboliek en om ons te allen tijde kritisch te blijven opstellen.

Tijdens deze expositie zijn de poisoned kabouters te koop voor de speciale prijs van €40 per stuk.


Ottmar Hörl, Poisoned gnome, 41 x 17 x 19

MAG by Post + García
Stationsstraat 45
6221 BN Maastricht
T 043 356 1900 | info@postgarcia.nl

Open donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uurMultiple shop Ottmar Hörl tijdens de tentoonstelling in Kunstuitleen Maastricht (Rechtstraat 50).
 

Gerelateerd