Archief

10 jaar Galerie Post + García

12-03-2015 - 20-06-2015
10 JAAR GALERIE POST + GARCÍA: NEGEN KUNSTENAARS OP DRIE LOCATIES


Galerie Post + García bestaat tien jaar in Maastricht. Dat vieren wij met exposities met kunstenaars van de galerie op drie locaties in Wyck en Céramique. In Galerie Post + García aan de Avenue Céramique 17 presenteren wij schilderijen van Ger Lataster, Armando, Ripollés, Ewa Sadowska, Alexander Vogels en Sidi El Karchi. Tevens tonen wij daar het indrukwekkende beeld 'The Gesture' van de Gao Brothers.


Ripollés, Descanso, 2000, gouache op papier, 56 x 81 cm (in Art Space - Rechtstraat 86A Maastricht)

In de Art Space Post + García, onze nieuwe galerie aan de Rechtstraat 86A Maastricht, tonen wij werken op papier van deze kunstenaars. Hier zijn gouaches van Ripollés, werken op papier van Sidi El Karchi en een bijzondere collectie tekeningen van Ger Lataster te zien. Daarnaast presenteren wij er de nieuwste fotografische werken van Sander Schoonbeek, die zijn ge-airbrushte "heroes in the field" nu voor het eerst op geborsteld aluminium maakte.


Ger Lataster, Zwarte weg, 2004, olieverf op doek, 200 x 140 cm - Nu te zien in Galerie Post + García Avenue Céramique 17 Maastricht


Armando, Rotes Bild, 27-6-2013, Olieverf op doek, 180 x 160 cm | Nu te zien in Galerie Post + García, Avenue Céramique 17


Grafische werken van onze kunstenaars zijn te zien in Kunstuitleen Maastricht, aan de Rechtstraat 50. Daar geven wij bijzondere aandacht aan de zeefdrukken van Sander Schoonbeek in de Showcase.

Galerie Post + García
Avenue Céramique 17
Maastricht

Open donderdag, vrijdag en zaterdag 12 - 17 u en 1e zondag v/d maand 13 - 17 u

Kunstuitleen Maastricht

Rechtstraat 50
Maastricht
Open woensdag, donderdag, vrijdag 11 - 18 u, zaterdag 10 - 17 u en zondag 13 - 17 u

Art Space Post + García
Rechtstraat 86A
Maastricht
Open woensdag, donderdag, vrijdag 11 - 18 u, zaterdag 10 - 17 u en zondag 13 - 17 u


Blader HIER alvast door onze nieuwe brochure!


Sidi El Karchi, Like a silent poet, 2014, olieverf, acryl en lak op doek,150 x 100 cm | Recente schilderijen van Sidi El Karchi zijn nu te zien in Galerie Post + García Maastricht

"Ergens in het voorjaar van 2003 liepen wij door het Maastrichtse prestigeproject Céramique en drukten onze neuzen tegen de ramen van een ruwbouw in La Fortezza, het in het oog springende ontwerp van Mario Botta. Ruim een jaar later had dezelfde architect onze galerie ontworpen en konden wij in september 2004 de deuren openen van Galerie Post + García met een tentoonstelling van schilderijen en beelden van Ripollés. En voor je het weet bestaat de galerie tien jaar."


Alexander Vogels, Kleurrijk landschap, 2015, olieverf op doek, 130 x 130 cm | Recente schilderijen van Alexander Vogels zijn nu te zien in Galerie Post + García MaastrichtMichael Lauterjung, Die Lage sondieren, 2014, olieverf, acryle en lak op paneel, 84 x 80 cm | Recente schilderijen van Michael Lauterjung zijn nu te zien in Galerie Post + García Maastricht

Tientallen tentoonstellingen, beurspresentaties en talloze momenten met onze kunstenaars flitsen aan ons geestesoog voorbij.
Twee willen wij hier vermelden: de politiek activistische Gao Brothers die wij in Beijing leerden kennen en die met hun geëngageerde kunstwerken aanzetten tot een meer humane samenleving. En natuurlijk Ger Lataster, een geweldige kunstenaar maar ook buiten het atelier een zeer betrokken en warmbloedig mens. Wij zijn er trots op dat wij tot aan zijn dood tentoonstellingen met hem mochten maken en u nu, in samenwerking met zijn zonen Daniel en Peter een uniek overzicht van originele werken op papier kunnen tonen.


Ewa Sadowska, Jesien, 2014, olieverf op doek, 110 x 150 cm | Recente schilderijen van Ewa Sadowska zijn nu te zien in Galerie Post + García en Kunstuitleen Maastricht

Nadrukkelijk proberen wij onze kunstenaars ook buiten de galerie onder de aandacht van het kunstminnend publiek te brengen.
Onlangs namen wij met Armando, Michael Lauterjung en Sander Schoonbeek deel aan de kunstbeurs Realisme te Amsterdam. In de komende maanden zullen wij onze kunstenaars presenteren op The Affordable Art Fair Maastricht en de KunstRAI Amsterdam.


Armando, Bäume, 2014, materie-ets met carborundum op 2.000 grs handgeschept Atelier Mas de Flors papier, 100 x 100 cm, editie: 10 | De exclusieve editie carborundumdrukken van Armando is nu te zien in onze nieuwe galerie Art Space Post + García aan de Rechtstraat 86A Maastricht

Tien jaar Galerie Post + García leidde vorig jaar tot het initiëren van Edition Post + García. Met Edition Post + García gaan wij nog meer bijzondere grafiek uitgeven. Uitgangspunt daarbij zijn ambachtelijke technieken en kleine oplages. Zo wisten wij Armando te interesseren voor het werken met carborundum, een voor hem tot dan toe onbekende techniek. Intussen hebben wij met deze grote kunstenaar een ruim aantal motieven met zwaar reliëf incarborundum gedrukt in gespecialiseerde ateliers in Parijs en Valencia.


Sander Schoonbeek, BMW320, 2014, airbrush op zeefdruk, 110 x 74 cm, editie 8 | De werken van Sander zijn te zien in de Art Space Post + García aan de Rechtstraat 86A

Ook met de jonge en veelbelovende kunstenaar Sander Schoonbeek zijn inmiddels een tiental fotografische werken in
Edinburgh en Brighton op ambachtelijke wijze gerealiseerd. Dit jaar tonen wij rond TEFAF werken van de kunstenaars van
de galerie op drie locaties: in de galerie op Avenue Céramique ligt de nadruk op beelden en schilderijen, in Art Space Post +
García aan de Rechtstraat 86a zijn werken op papier te zien en in Kunstuitleen Maastricht de werken in oplage.


Sidi El Karchi, The Mirror, 2014, gemengde techniek op papier, 84 x 65 cm | Schilderijen van Sidi El Karchi zijn nu te zien in Galerie Post + García. In de Art Space Post + García Rechtstraat 86A tonen we zijn werken op papier.

Bijzonder verheugd zijn wij met de introductie van de Limburgse kunstenaar Sidi El Karchi van wie wij recente schilderijen en werken op papier in de galerie en in Art Space Post + García zullen tonen. Daarnaast zullen wij op KunstRAI Amsterdam speciale aandacht aan zijn werk geven.

Wij nodigen u van harte uit naar de tentoonstellingen te komen kijken en verheugen ons nu al op uw bezoek!
Paloma García en Peter Post


Ger Lataster, Zwarte weg, 2014, olieverf op doek, 200 x 140 cm | Schilderijen van Lataster zijn nu te zien in Galerie Post + García. In de Art Space Post + García (Rechtstraat 86A) tonen we een bijzondere en uitgebreide collectie werken op papier van Lataster uit 1958 - 2009.


Ger Lataster, Zonder titel, gemengde techniek op papier, 69 x 99 cm | Schilderijen van Lataster zijn nu te zien in Galerie Post + García. In de Art Space Post + García tonen wij een bijzondere en uitgebreide collectie werken op papier van Lataster uit 1958 - 2009.

Gerelateerd