Ripollés - Around the world
03-08-2012

Alhoewel er door vertragingen nog geen vluchten vertrekken vanaf het vliegveld van Castellón (naar verwachting opent het vliegveld in december), is het beeld dat Ripollés maakte voor de luchthaven reeds in volle glorie te bewonderen.

   


De sculptuur die Ripollés maakte voor de luchthaven van Castellón, Spanje

Terwijl de steigers rondom het werk werden afgebouwd, was Ripollés zelf alweer onderweg naar China. De reizende tentoonstelling die daar momenteel plaatsvindt en die afgelopen mei van start ging in Beijing -  Universo Ripollés -  doet nu namelijk de stad Jinan aan (welke maar liefst zes miljoen inwonders telt en ligt in de provincie Shandong). Ripollés is de eerste Westerse kunstenaar die zijn werken tentoon mag stellen in het prestigieuze Shandongshang Bowugan museum, dat reeds werd opgericht in 1953. De tentoonstelling Universo Ripollés bevat zo’n 86 schilderijen, sculpturen en grafische werken en zal na Jinan verder reizen naar een aantal andere grote Chinese steden.

Ook in Europa wordt er aandacht besteedt aan het werk van de Spaanse kunstenaar. In november wijdt het IVAM, het museum voor hedendaagse kunst in Valencia, namelijk een grote overzichtstentoonstelling aan het werk van Ripollés, die in september 80 wordt. Deze tentoonstelling, getiteld Las Musas de Ripollés, zal daar te zien zijn van 22 november tot en met 17 februari.