Drie exposities tijdens TEFAF 2013
08-03-2013

Drie kunstenaars, drie individuele en hoogstpersoonlijke tentoonstellingen op drie bij elkaar liggende locaties in Wyck/Céramique.


Drie kunstenaars, geboren en werkend in verschillende landen en culturen,  wier werk onmiskenbaar de oorsprong vond in de ervaringen uit hun jeugd. De verbinding tussen Armando’s werk en de verschrikkingen van Kamp Amersfoort is alom bekend, Ripollés groeide op in armelijke omstandigheden: zijn moeder overleed in het kraambed, zijn pleegvader was jarenlang politiek gevangene van het Franco-regime, Gao Brothers’ vader vond zijn dood in een maoïstisch heropvoedingskamp. 

Gelukkig voor hen en voor ons vonden zij allen hun weg in de kunst.  Op zoek naar innerlijke verlossing ontwikkelden zij hun eigen uitdrukkingswijze, esthetiek en vormentaal.   Armando mythisch, vaak uitgebeend tot op het bot, Ripollés, menslievend en vol mediterrane levenslust, Gao Brothers ondubbelzinnig  en in your face.

Er zijn kunstenaars die hun werk uitsluitend voor zichzelf maken.  Echter: Armando, Ripollés en Gao Brothers gebruiken hun werk om een oprechte boodschap aan ons over te brengen. Hoe die boodschap ook verpakt is, de inhoud  betreft de mens met al zijn goede en slechte kanten .  De één benadrukt schuld, spijt  die kan leiden tot vergeving, de ander dooft de pijn met het koesteren van het universele kind in ons.
De internationale waardering die de kunstenaars ontvangen geeft impliciet aan hoe hun werk ons  in de ziel weet te raken.
 
Graag nodigen wij u uit om met ons en de kunstenaars het glas te heffen. U bent van harte welkom!

Op zaterdag 23 maart vanaf 15 uur leest Armando voor uit eigen werk.
Locatie: XL by Post + García Avenue Céramique 185 (t.o. Bonnefantenmuseum)

Op zondag 24 maart vanaf 15 uur is Ripollés aanwezig bij zijn expositie.
Locatie: MAG by Post + García Stationsstraat 45 (naast Hermès)TIJDENS TEFAF ZIJN ALLE EXPOSITIES DAGELIJKS OPEN VAN 11 - 18 U.


Klik op de namen van de kunstenaars hieronder voor meer informatie over de exposities:

Armando                                     Gao Brothers                                Ripollés
XL by Post + García                     Galerie Post + García                     MAG by Post + García
Avenue Céramique 185                Avenue Céramique 17                    Stationsstraat 45

Meer informatie T. 043 356 1900 | info@postgarcia.nl