Carborundum-prenten Armando
08-03-2014


Dit voorjaar presenteren wij een exclusieve serie prenten van Armando. Sinds september 2013 bezochten wij Armando vier keer in Potsdam en wisten hem voor Edition Post + García enthousiast te maken voor een voor hem volstrekt nieuwe techniek: de carborundum-prent, waarbij de kunstenaar met een mengsel van carborundum-korrels en lijm een hard reliëf op een plaat aanbrengt. Het fijnkorrelige oppervlak houdt lithografische inkten vast waarmee de afbeelding in een dik, handgeschept papier wordt gedrukt.


Armando en Peter Post in het atelier van Armando in Potsdam


Nicolas (Atelier Pasnic) bij het drukken van een monochrome prent van Armando


Nicolas (Atelier Pasnic) bij het drukken van Kopf

Atelier Pasnic te Parijs heeft in de vijfendertig jaar van zijn bestaan de carborundum-prent steeds verder verfijnd en ontwikkeld. Daar realiseerden wij de proefdrukken waarna Armando correcties doorvoerde en uiteindelijk, door het signeren van de bon à tirer, goedkeuring gaf om de kleine oplages te drukken.


Armando, Leiter, 2014, Carborundum-prent, 77 x 56 cm

Intussen zijn acht motieven, waaronder Kopf, Leiter, Fahne, Rad en Schwarz/Rot, gedrukt , door de meester gesigneerd en genummerd. Natuurlijk zijn wij er trots op dat alleen wij deze prenten in exclusiviteit aan u kunnen aanbieden.

De prenten zijn verkrijgbaar in Galerie Post + García.
Open do | vr | za van 12 - 17 u en eerste zondag v/d maand van 13 - 17 u

Galerie Post + García
Avenue Céramique 17
6221 KV Maastricht
T 043 356 1900 | info@postgarcia.nl