Opening Armando werken in carborundum
17-09-2014

FEESTELIJKE OPENING: ZONDAG 28 SEPTEMBER VANAF 15 U.

Deze maand viert hij zijn 85ste verjaardag. Met de tentoonstelling Werken in Carborundum bewijst  Armando nog steeds open te staan voor vernieuwing van zijn kunstenaarschap.


Armando, Innenstadt (schwarz), 2014, materiedruk met carborundum op handgeschept Atelier Mas de Flors papier, 100 x 100 cm, oplage: 10 exemplaren

Het afgelopen jaar realiseerde hij 19 materiedrukken in gespecialiseerde grafische ateliers in Parijs en Spanje. Het is de eerste keer dat Armando  werkt in deze techniek, waarbij met gebruikmaking van harde korrels carborundum, op een zwaar handgeschept papier een diep reliëf wordt gedrukt. De werken, gedrukt in zeer kleine oplages, laten zien dat Armando zich niet alleen binnen een jaar deze techniek geheel eigen heeft gemaakt, maar op virtuoze wijze de expressieve mogelijkheden ervan volledig weet te benutten.

Deze carborundumdrukken zijn nu voor het eerst samen te zien in de expositie Armando – werken in carborundum in Galerie Post + García aan de Avenue Céramique 17 te Maastricht. De feestelijke opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 28 september om 15 uur. Armando zal daarbij aanwezig zijn.

Yeager zal u met een speciale unplugged performance muzikaal verwelkomen. Frans Budé zal een aantal gedichten voordragen die hij speciaal bij deze nieuwe werken van Armando heeft geschreven.

U bent van harte uitgenodigd om samen met ons het glas te klinken op Armando!