Archief

Kopf Herz Hand nieuwe gouaches van Arman...

02-10-2016 - 08-01-2017 Een jaar lang heeft Armando gewerkt aan een serie van bijna vijftig buitengewone gouaches. Intieme werken waarin de poëtische en beeldende aspecten van zijn schilderkunst met veel gevoel zijn samengebracht. De tentoonstelling wordt in aanwezigheid van de kunstenaar geopend op woensdag 2 november om 19.00 uur in Galerie Post + García Maastricht. Op deze avond komen de elementen samen die de kunstenaar Armando blijven boeien en bezighouden: de kunst, de muziek, de literatuur en filosofie. Een bijzondere gelegenheid om zich verder te verdiepen in zijn thema’s. Verschillende perspectieven belichten zijn werk en laten zien hoe hij zijn kunst verder blijft ontwikkelen. Filosoof Katja Rodenburg, auteur van o.a. 'Armando en de melancholie van het scheppen', verzorgt een inleidend essay over Armando en laat ons opnieuw kijken naar zijn kunst vanuit de filosofie, poëzie en literatuur. Hierbij gaat zij in op het actuele werk dat te zien is in de tentoonstelling. Altvioliste Laurens Moreno (voormalig lid van het Armando Quartet) speelt vervolgens met haar ensemble en vertelt met klanken waar woorden tekort schieten. Zij legt voor de toehoorders de verbinding tussen het leven nu en een eeuwenoude traditie en laat ons horen waarom deze muziek Armando blijft fascineren.


Armando   Zonder titel    2016   gouache op papier   40 x 30 cm

Aan het einde van de tentoonstelling wordt op zondag 11 december om 15.00 uur het boek 'Kopf, Herz, Hand. Armando's nieuwste gouaches' gepresenteerd met daarin afbeeldingen van de geëxposeerde werken en een tekst van Antoon Melissen, auteur/ samensteller van o.a. 'Tussen het weten en het begrijpen' hét standaardwerk over het oeuvre van Armando. In de tekst 'Kopf, Herz, Hand. Armando's Lof der Schilderkunst' voert auteur Antoon Melissen de lezer mee langs de hoekstenen van Armando’s beeldende program. En voor het eerst krijgen ook de gouaches speciale aandacht; werken die opnieuw getuigen van Armando's diepgewortelde liefde voor het schildersambacht. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij dit bijzondere programma en hopen u op woensdag 2 november en op zondag 11 december te mogen begroeten in onze galerie in Maastricht.

De galerie is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag 12 - 17 uur en zondag 13 - 17 uur.
De werken uit de tentoonstelling zijn te koop met de Kunstkoopregeling, een renteloze lening waarbij u een kunstwerk in 36 renteloze termijnen kunt kopen.

Galerie Post + García Maastricht | Avenue Céramique 17 | Maastricht 
T 043 356 1900 | info@postgarcia.nl

Gerelateerd