Archief

Viva la Vida in Kerkrade

06-07-2017 - 31-08-2017

Afgelopen week werd in Kerkrade de imposante, kleurrijke 11 meter hoge sculptuur 'Viva la Vida' geplaatst. Het beeld werd speciaal door de Spaanse kunstenaar Ripollés (Castellón, 1932) ontworpen en gerealiseerd voor de Gemeente Kerkrade. 

Om dit bijzondere werk te kunnen bekostigen werd een creatief fundraising concept ontwikkeld. Ripollés maakte honderd, unicaat beschilderde beelden op kleiner formaat van zo'n 70 cm, die qua vorm gelijk zijn aan de grote sculptuur. Alle beelden zijn genummerd en met de hand gesigneerd door Ripollés. De begunstiger doet een directe gift van €2.000 aan de Gemeente Kerkrade, waarna een beeld bij de kunstenaar te bestellen is voor de uitzonderlijke atelierprijs van €1.000.

Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar, die uitsluitend kunnen worden aangekocht via de Gemeente Kerkrade. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met mevrouw mr. Gonda Engels via gngls@kerkrade.nl of t. 045 5676767.

Op donderdag 27 juli zal 'Viva la Vida' door Ripollés officieel aan de Gemeente Kerkrade worden overgedragen, in aanwezigheid van burgemeester Jos Som en gedeputeerde Ger Koopmans. De begunstigers van het project zullen worden uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst.

 

Gerelateerd